• iulie 19, 2023
  • admfiricel
  • 0

Se vorbește mult despre presupusa “siguranță” a tutunului rulat în comparație cu țigările preambalate, însă ce se ascunde în spatele acestor zvonuri? Acest articol dezminte miturile și examinează realitățile despre tutunul rulat.

Mitul 1: Tutunul rulat este mai sănătos

Acesta este unul dintre cele mai persistente mituri. Unii oameni cred că tutunul rulat este mai “natural” și, prin urmare, mai sănătos. Realitatea este că tutunul rulat este la fel de periculos ca și cel preambalat. Toate formele de tutun conțin nicotină, un compus extrem de dependent, precum și alte substanțe chimice dăunătoare. Fumatul, indiferent de forma sa, crește riscul de a dezvolta o serie de boli grave, inclusiv cancer, boli de inimă și boli pulmonare.

Mitul 2: Tutunul rulat conține mai puține chimicale

Unii fumători cred că tutunul rulat are mai puține aditivi și chimicale în comparație cu țigările preambalate. Deși este adevărat că unele mărci de țigări pot include aditivi adiționali, tutunul rulat nu este “pur”. Tutunul în sine conține mii de chimicale, multe dintre ele dăunătoare. Prin urmare, alegerea de a fuma tutun rulat în loc de țigări preambalate nu reduce expunerea la aceste substanțe.

Mitul 3: Tutunul rulat este mai puțin dependent

Nicotina este ingredientul din tutun care creează dependență, și este prezentă în tutunul rulat la fel ca în țigările preambalate. Nivelul de dependență nu este determinat de metoda de consum, ci de cantitatea de nicotină pe care o persoană o inhalează.

Mitul 4: Rulatul tutunului reduce consumul de țigări

Un alt mit comun este ideea că rulatul manual al țigaretelor reduce numărul de țigări fumate într-o zi, deoarece procesul este mai consumator de timp. Cu toate acestea, aceasta este doar o percepție și nu este susținută de date concrete. Mulți oameni care fumează tutun rulat pot ajunge, de fapt, să fumeze mai mult, deoarece pot regla dimensiunea și densitatea țigărilor în funcție de preferințele personale.

Mitul 5: Fumatul tutunului rulat este mai puțin periculos pentru cei din jur

Unii oameni pot crede că fumatul tutunului rulat este mai puțin periculos pentru cei din jur, comparativ cu fumatul țigaretelor preambalate. Fumul de tutun, indiferent de sursa sa, conține numeroase substanțe chimice dăunătoare. Fumul pasiv poate crește riscul de probleme de sănătate la nefumători, inclusiv bolile de inimă și cancerul pulmonar.

Fumatul, indiferent de forma sa, este periculos pentru sănătate. Tutunul rulat nu este o alternativă mai sănătoasă sau mai sigură la țigările preambalate. Fiecare țigară fumată cauzează daune organismului și crește riscul de boli grave. Cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră este să nu începeți să fumați sau, dacă sunteți deja fumător, să încercați să renunțați. Există multe resurse disponibile care vă pot ajuta să renunțați la fumat și să vă îmbunătățiți sănătatea.

COMANDA ACUM